אם עוד לא ביקרתם כאן – טוסו הנה החוף המערבי של אפירוס שבצפון יוון מציע עיירות נופש נהדרות, חופים מושלמים עם מפרצי טורקיז, מסעדות נהדרות… בקיצור כל מה שצריך בשביל נופש מושלם. והכל במרחק של שעה וקצת מיואנינה. קבלו את 12 ההמלצות של טיוליסט מה כדאי לעשות באזור.
1. טיילו בפארגה היפה
פארגה (Parga) היא עיירת נופש ציורית ונהדרת על החוף הצפון מערבי של יוון. היא ממוקמת כשעה נסיעה מהעיר פרבזה ושעה ורבע מיואנינה. פארגה בנויה בצורה מדורגת על מדרונות הרריים והחלק העליון שלה משקיף על נמל יפה וסדרת איים קטנים.
פארגה היא יעד תיירות פופולרי המושך אליו תיירים מכל העולם. הם באים בזכות החופים היפים, המים הצלולים, המסעדות היווניות הטובות והאווירה הכיפית.
בשעות הערב של ימי הקיץ, אין כמו לטייל בסמטאותיה ובנמל הנעימים של פארגה. בחרו באחת המסעדות או הברים המעוצבים, או פשוט הסתובבו בין החנויות ולאורך הנמל.
בשיא העונה קצת קשה למצוא חניה בתוך פארגה, כך שאם אתם לנים מחוץ לה, לפעמים פשוט כדאי לכם לקחת מונית למרכז. במרכז פארגה יש עמדת המתנה מסודרת למוניות שאוספות את המטיילים, בתעריפים קבועים ומפורסמים.
אגב, בקצה הנמל של פארגה יש מסלול הליכה למבצר הוונציאני (Venetian Castle of Parga) ממנו נשקף נוף מרהיב על העיר. כדאי לכם מאד לבקר שם.
2. בקרו במבצר עלי פאשה
מבצר עלי פאשה ממוקם על ראש גבעה כ-3 קילומטרים מהעיירה פארגה. הוא נבנה על ידי עלי פאשה, שליט רב העוצמה של אפירוס, בתחילת המאה ה-19. הכניסה למבצר חופשית. בנוסף, המקום מציע נופים נפלאים של האזור מסביב כולל פארגה, הים היווני והאיים הסמוכים.
לא רחוק מהמבצר ואם חשקתם בטיול קצר בטבע, תוכלו להגיע לזוג מפלים קטנים. הביקור במפלים המומלץ בסוף החורף והאביב, שכן בסוף הקיץ כבר אין בהם הרבה מים. הכניסה למפלים היא בתשלום של 5 יורו, ומקבלים משקה קל, אותו ניתן לשתות על ספסלי העץ שהוצבו מול המפלים.
3. תהנו מהחופים
סביב פארגה ישנם מספר חופי רחצה נהדרים, עם מי טורקיז צלולים. רוב החופים מסודרים ותוכלו להנות מכסאות ושמשיות ושירותי חוף.
החוף בצילום כאן למטה הוא אחד הנעימים בהם ביקרנו והגענו אליו לגמרי במקרה. מחנים את הרכב למעלה לצד הכביש ויורדים ברגל לפינה נסתרת קסומה ממש בתוך הטבע. התשלום עבור סט כסאות ושמשיה הוא 6 יורו, ואפשר לקנות במקום ארוחות קלות (סלט, ציפס, חטיפים וכו').
להגעה לחוף זה נווטו במפת גוגל לכאן: Παραλία Σταυρολιμένα.
4. בקרו בסיבוטה
כחצי שעה צפונית לפארגה ממוקמת העיירה הנהדרת סיבוטה (Syvota). סיבוטה היא עיירת נופש דומה בסגנונה לפארגה אך קטנה ואינטימית יותר. היא בנויה על חצי אי וממש מולה ישנם כמה איים קטנים ונעימים, חלקם מאפשרים רחצה.
לסיבוטה היסטוריה ארוכה עוד מימיי יוון העתיקה, והיא היתה עיר נמל חשובה בימי קדם.
החופים הנפלאים סביב סיבוטה, לצד המסעדות האותנטיות ואווירת הנופש הופכים אותה לעיירת חוף מושלמת.
5. קחו הפלגת תיירים
מהנמל של סיבוטה, כמו גם מנמלי כל אחת מהעיירות הקרובות, יוצאות הפלגות תיירים לאיים שמול סיבוטה. כמובן שאם אתם מבקרים בסיבוטה כדאי לכם לקחת משם את ההפלגה, היא קצרה יותר ומחירה משם יהיה נמוך יותר.
אפשר לקחת סירה באופן עצמאי, עם או בלי סקיפר (לא מומלץ לקחת בלי, זכרו שמדובר בים הפתוח).
ואפשר גם – וזוהי האופציה המומלצת לדעתנו – לרכוש כרטיס למונית סירה Taxi Boat שלוקחת אתכם להפלגה של כ-20 דקות ועובר בדרך במערת נטיפים מרהיבה (הסירה נכנסת מעט פנימה ומסתובבת) ובהמשך מגיע ועוגן בחוף הלגונה הכחולה, חוף מרהיב בעל מי טורקיז.
6. הגיעו לאי בודד
הלגונה הכחולה (Blue Lagoon Βeach) שמול חופי סיבוטה היא אחד היעדים הקסומים באזור. יורדים מהסירה ומוצאים את עצמכם בחוף קטן ונהדר שנגיש רק דרך הים (למעשה אתם באי בודד קטן).
החוף הקטן הוא ריק, אין בו כסאות או אפשרות לרכוש שתייה. רק הנופשים בטבע. לכן הצטיידו מראש במים וחטיפים, וכמובן שמרו על הניקיון. בשעות החמות כדאי לדאוג לצל, חלק מסירות המונית מאפשרות לקחת שמשיות לחוף אותן מחזירים בסיום.
בביקורנו במקום, בשעת בוקר מוקדמת, בתחילה היינו לבדנו על החוף הקטן. אבל בתוך זמן קצר הגיעה יאכטה גדולה ופרקה אל החוף עשרות צעירים שהגיעו בהפלגה מהאי קורפו. בתוך דקות האי התמלא. אם ביולי אוגוסט אל תצפו להיות לבד. בספטמבר בשעות הבוקר המוקדמות זה בהחלט אפשרי.
7. שבו במסעדה טובה
כיאה לאזור נופש, העיירות פארגה וסיבוטה משופעות באינספור מסעדות בסגנונות שונים. למרות שהמקומות תיירותיים למדי, אנחנו נהנינו מאוד בביקורנו מהאוכל וגם מהשירות. במסעדה בה ישבנו בסיבוטה (בצילום למטה), בעל המסעדה המליץ לנו על מנה מסוימת, שלבסוף לא היתה בתפריט. כפיצוי הוא נתן לנו מיוזמתו מנה אחרת + שתייה לכל הסועדים על חשבונו. זו ממש לא התנהלות שמאפיינת מסעדות שמגישות אוכל לתיירים אשר ידוע כי מגיעים לכל מסעדה בדרך כלל פעם אחת בלבד… בהחלט נשוב לשם בביקור הבא באזור.
מה שמאפיין חלק גדול מהמסעדות, הטברנות והברים באזור פארגה וסיבוטה הוא העיצוב המוקפד. לא עוד טברנות מסורתיות צנועות עד פשוטות, אלא נתקלנו בלא מעט מקומות יפים, מעוצבים ומושקעים. זה בהחלט נחמד ומהווה שינוי חד לעומת הסגנון הפשוט יותר בחלקים אחרים של מחוז אפירוס.
8. קחו סירת פדלים עם הילדים
נופש הוא לא נופש ראוי לשמו אם הוא לא כולל קצת פעילות של ספורט מים. ברבים מהחופים באזור פארגה וסיבוטה מוצעות סירות רגילות להשכרה של שעה או יום, קייקים, סירות פדלים ועוד.
המחירים בחוף המערבי סבירים מאוד: לדוגמה סירת פדלים לחצי שעה עלתה 10 יורו. לשעה שלמה תשלמו 15 יורו (בחלקידיקי לשם השוואה ביקשו מאיתנו כפול..).
9. מצאו חופי טורקיז נסתרים לעצור בהם
אין על הכיף של גילוי חופים נסתרים. סעו להנאתכם לאורך כביש החוף המערבי ופשוט עצרו בחופים שמוצאים חן בעיניכם. כך תגיעו לחופים קטנים יותר ופראיים יותר. אם מצאתם חוף קסום במיוחד – ספרו לי, אשמח להמליץ עליו.
10. קחו שיט קצר על נהר האכרון
כשעה נסיעה מיואנינה ו-40 דקות מפארגה תגיעו לאזור יפהפה הנקרא על שמו של נהר האכרון הזורם בקניון.
אפשר להנות באזור מפעילויות שונות ובהן רפטינג וקניוניג. בקיץ ובסתיו הרפטינג הוא מאד רגוע ולמעשה יותר מדובר בשיט איטי לאורך הנהר שמתאים לכל גיל.
בחלק מהשעות, כשהשמש מאירה חלקית את הנהר, מימיו מקבלים צבע טורקיז משגע. אפשר לרחוץ בנהר, ואפשר גם לצאת למסלולי הליכה קצרים בסביבה.
11. הפליגו לקורפו
אם תרצו לבקר באי קורפו תצטרכו ליסוע עוד קצת צפונה לעיר הנמל איגומניצה, ממנה יוצאות מעבורות והפלגות לקורפו.
קורפו הוא אי נהדר שיש בו חופים, נוף והיסטוריה.
איגומניצה היא מרכז אזורי למסחר, תעשייה ותחבורה, ואפשר אגב לקחת ממנה גם הפלגות לאיטליה.
12. תהנו מהחיים הטובים
אזור החוף המערבי של אפירוס הוא יעד מושלם לנופש. פשוט תהנו מכל מה שעושה לכם טוב! בחרו מלון טוב ומפנק, ותהנו מכל מה שיש לאזור להציע לכם.
טיוליסט מאחל לכם טיול מוצלח וחופשה נפלאה ! ! !
מחפשים עוד יעדים לשלב עם החופשה בחוף המערבי?
בכפרי זגוריה כבר הייתם? קראו את הפוסט צפון יוון: 10 המיקומים הכי יפים בזגוריה
בשמורת האולימפוס כבר טיילתם? קראו את כל ההמלצות כאן בפוסט 12 מקומות נהדרים לבקר בהם בשמורת האולימפוס
מחפשים מסלול מומלץ לטיול בצפון יוון? עיינו במסלול המוכן של טיוליסט, למסלול של 9 ימים כולל צומרקה, זגוריה, מטאורה ואולימפוס צפון יוון: מסלול טיול מומלץ ל-9 ימים