דרום יוון באפריל: מסלול מלא ומפורט לטיול אביב נפלא

פריחה אביבית משגעת, כפרי דייגים קטנים וציוריים, ים צלול עם מי טורקיז, אוכל ים תיכוני משובח. בואו לפלופונס, חצי האי הנהדר שבדרום יוון. יעד מושלם לטיול אביבי בחודש אפריל, טרום עונת הקיץ החמה והעמוסה. 

ביוון אפשר לטייל כל ימות השנה. אבל, אם אתם מתכננים להגיע ליוון באפריל, הפלופונס הוא ה-יעד המושלם עבורכם.

הפלופונז הוא חצי אי גדול מאוד שממוקם בדרום יוון, מערבית לעיר הבירה אתונה. זהו אזור נפלא לטייל בו בתחילת האביב: מזג האוויר נוח (בצפון יוון עדיין קר), הפריחה משגעת, מסלולי הטיול שיש לאזור להציע הם במיטבם בתקופה זו. 

וגם מדובר באזור שיש בו חיים כל השנה, כך שהוא מתאים מאוד לתיירות של טרום העונה. 

אם לא הספקתם באפריל, תוכלו להגיע גם בחודש מאי. זכרו רק כי לקראת חודש יוני כבר מתחיל הקיץ באזור והפריחה האביבית נעלמת (יוני הוא חודש מושלם לטייל בצפון יוון ובאולימפוס). 

הצעת המסלול של טיוליסט המובאת כאן בפוסט כוללת את האתרים המרכזיים בדרום מערב הפלופונס, ומבוססת על טיסות מ/אל אתונה. 

5 סיבות לטיול בפלופונס באפריל

מזג אוויר נעים: חודש אפריל מסמל את המעבר מהחורף לאביב בפלופונסוס, ומציע מזג אוויר נוח יחסית. הטמפרטורה הממוצעת באפריל נעה בין 18 מעלות צלזיוס ל-22 מעלות צלזיוס, מה שהופך אותו מתאים עבור פעילויות בחוץ וטיולים.

תקופה מצוינת למסלולי הליכה: המסלול שלנו ממוקד בדרום ומערב הפלופונס בהם חמים יותר מאשר באזורים אחרים. בהרי ארקדיה למשל שנמצאים במרכז הפלופונס עדיין קר באפריל (וגם יורד יותר גשם). וכך כמובן גם בצפון יוון ההררית ובאולימפוס. לכן לטיול של אפריל ביוון שכולל מסלולי הליכה זה אזור האידאלי.

הפריחה בשיאה: הפלופונס באפריל הוא חגיגת צבעים מרהיבה. פרחי בר צובעים את הגבעות וכרי הדשא באדום, צהוב, לבן, וורוד. מטעי הזיתים, הכרמים ומטעי ההדרים מתעוררים לחיים באפריל.

 

פחות עמוס: בחודש אפריל תתקלו בפחות קהל ותורים קצרים יותר באטרקציות פופולריות. זה מאפשר חוויית טיול רגועה ומהנה יותר. אפשר לחוש באמת את התרבות והאווירה המקומית.

המחירים משתלמים יותר: חודש אפריל הוא מחוץ לשיא עונת התיירות, כך שתמצאו אפשרויות לינה, טיסות ותחבורה זולות יותר.

מה משך הטיול?

אני ממליצה לכם להקדיש לפחות שבוע ימים לטיול שלכם, כמובן שאפשר (ורצוי!) יותר.

את חלוקת הימים המדויקת תוכלו לקבוע בעצמכם לפי הטיסות שמצאתם. לפני שאתם סוגרים טיסות, חשוב שתבנו תכנון כללי ראשוני. בדקו מה מספר הימים המינימלי הנדרש לכם כדי לבקר בכל המיקומים שאתם רוצים לטייל בהם. רק אז חפשו טיסה. 

בסוף הפוסט תמצאו עוד כמה הערות חשובות וגם מפה של המיקומים המרכזיים בטיול. כדאי להציץ בה בכדי להבין איפה נמצא כל אזור. 

איך לחלק 8 ימי טיול

ההצעה למסלול של 8 ימים מבוססת על החלוקה הבאה (אם תלחצו על המילים בכחול, תגיעו לפוסט עם מלונות מומלצים בכל אזור) :
אתונה – לילה אחד (אחרי הטיסה)
גית'או (מחוז לאקוניה)  – 3 לילות
נאפפליו (מחוז ארגוליס) – 3 לילות

סה"כ 7 לילות, 8 ימים, וחזרה לאתונה. 
אם אתם רוצים לטייל באתונה יומיים שלושה, כדאי לכם להאריך בהתאם את הטיול. לא מומלץ לצמצם את הטיול בפלופונס ל3-4 לילות בלבד, זה לא מספיק. תרגישו במרוץ, וחבל.

נוחתים באתונה

רוב הטיסות מישראל ליוון הן לעיר הבירה אתונה. זה נכון בשגרה ועוד יותר נכון מאז ה-7 באוקטובר. זה מאפשר לכם גמישות בבחירת הטיסה המתאימה לכם מתוך מבחר חברות, שעות ומחירים.

לפני הזמנת כרטיסי טיסה זכרו שהמסלול של טיוליסט המוצע בפוסט מתחיל בנסיעה של מעל 3 שעות מאתונה ועד גית'או. למעשה אנו נוסעים עד לנקודה הכי רחוקה במסלול שלנו, ולאט לאט מתקרבים בימים הבאים. לכן כדאי להעדיף טיסת בוקר. 

כמובן שאפשר גם לתכנן מסלול הפוך ולהתחיל קרוב יותר לאתונה (נאפפליו) ולהתרחק בהדרגה. 

יש כמה סיבות להעדפה שלי: ראשית, בתחילת טיול יש לרובנו יותר סבלנות לנסיעות ארוכות. שנית, לא כדאי להשאיר נסיעה ארוכה מדי ליום הטיסה חזרה לארץ. מה גם שלעתים הטיסה חזרה היא בשעת בוקר / צהרים, ואם תהיו רחוקים מדי מהשדה תצטרכו ללון ליד השדה. שלישית, אזור חבל מאני הוא מרשים ומיוחד, כיף להתחיל בו. 

בחרו מקום לינה ללילה הראשון בהתאם לשעת הנחיתה

אם אתם מצליחים למצוא טיסה שמגיעה לאתונה בשעות הבוקר המאוחרות או הצהרים – זה מצוין. כך תוכלו משדה התעופה לאסוף את הרכב השכור שהזמנתם ולצאת מיד לדרך. 

לעומת זאת, אם אתם נוחתים באתונה בשעות אחה"צ, ערב או לילה, אין טעם לצאת לנסיעה ארוכה. גם אין טעם "להתקרב" או "לעשות חלק מהדרך" כדי לחסוך שעה או שעה וחצי מחר. אני ממליצה לכם להזמין חדר במלון ליד שדה התעופה, ולמחרת בבוקר לצאת רעננים לנסיעה. 

את הביקור באתונה עדיף להשאיר לסוף

אם אתם רוצים להקדיש יום-יומיים (או יותר) לעיר אתונה, אני ממליצה לכם לעשות זאת בסוף הטיול שלכם ולא בהתחלה. למה? כי בילוי עירוני הוא סיום מצוין לטיול טבע. אחרי כמה ימים שתלכו, תטיילו, תתעייפו, תוכלו להתפנק בעיר ולהוריד קצב. 

יצאתם לדרך? קבלו המלצות לעצירות בדרך

המסלול שלנו מתחיל בנסיעה מנמל התעופה באתונה לעיירה גית'או. 

כשעה ורבע מנמל התעופה של אתונה, תחצו את הגשר לפלופונס ותעברו את תעלת קורינתוס. התעלה נחפרה בעבודת פרך ונפתחה ב-1893. היא מקצרת בכ-300 ק"מ את המסלול מהים האדריאטי לנמל פיראוס.

התעלה היא נקודת לעצירה קצרה והיא חביבה על תיירים. בסמוך לה ממוקמת עיר הנמל קורינתוס, בירת המחוז.

האזור כולו מלא בהיסטוריה עתיקה ובשלל אתרים ארכיאולוגיים. במזג אויר נוח תוכלו לבקר למשל ב- Archeological Site of Heraion at Perachora שכולל מסלול הליכה נוח בין העתיקות למרגלות החוף.

לא רחוק משם אגב נמצאת עיירת הנופש לוטראקי.

תוכלו לבקר גם במבצר אקרוקורינתוס המרשים המוקף בנוף נהדר. שימו לב שהמבצר נסגר בכל יום בשעה 15:30. 

קורינתוס צילום ענת רואה
תעלת קורינתוס. עצירה קצרה כשעה מאתונה

בקרו בעיירה נמאה: מוקד תעשיית היין של הפלופונס

כחצי שעה הלאה משם נמצאת העיירה נמאה Nemea שנחשבת אחד המוקדים המרכזיים לתעשיית היין בפלופונס. בסביבות העיירה תוכלו למצוא הרבה ייקבים שמציעים טעימות יין (בתשלום ובתיאום מראש).
אם אתם בנמאה כדאי לכם לסייר בטירה ולמנזר הנחבא בסלע Castle of Saint George.

בנמאה גם תוכלו לעצור באחת הטברנות המקומיות, לארוחת צהרים.

restaurant-2726900_640
נמאה ידועה ביקבים שלה. אפשר לעצור בה לטעימות יין

בסיס לינה ראשון: העיירה ג'יתאו

גית'או Gythio היא עיירת חוף מקסימה בדרום אזור פלופונסוס ביוון, השוכנת על החוף המזרחי של חצי האי מאני. 

האזור גדוש בהיסטוריה ובמיתולוגיה, וגם באווירה המשלבת חורבות עתיקות, סצנות נמל ציוריות ומסורות תרבותיות תוססות.

המורשת העשירה של העיירה משתרעת עוד בימי קדם. גית'יאו שימשה כעיר הנמל של ספרטה, ומילאה תפקיד מכריע במסחר ובמסעות צבאיים.

השילוב של קסם עתיק, חיי נמל תוססים ויופי טבעי הופכים את גית'או ליעד חובה לכל מי שרוצה לחוות באמת את הפלופונס.

בנוסף, גית'או ממוקמת מצוין ביחס לכל האטרקציות המרכזיות בחבל מאני ובכלל במחוז לאקוניה. 

הטיול המומלץ בפוסט זה הוא לאפריל, בו עונת התיירות עוד לא לגמרי החלה. השהות בעיירה תוססת תשדרג מאוד את החוויה שלכם. אם אתם מגיעים בשיא הקיץ, גית'או מאוד עמוסה ויתכן שכדאי לבחור יעד לינה אחר. 

מה עושים בגיתאו?

העיירה מצויינת כבסיס לינה (לחצו למעבר למלונות מומלצים בגיתאו). אפשר להעביר בה כמה שעות, בטיול נינוח בנמל, למגדלור, או ביקור בחופים סמוכים. 

המסלול המוצע בפוסט כולל יציאה בכל בוקר לטיול יומי, כאשר אחר הצהריים תחזרו לגית'או. תוכלו לנוח מעט ולצאת לבילוי ערב באחת המסעדות או הברים המעוצבים. או רק להליכה נינוחה לאורך הנמל. 

אנחנו סימנו לנו מראש כמה מסעדות שחשבנו שיתאימו לנו, ובכל ערב סעדנו במסעדה אחרת. לקינוח עצרנו בקונדיטוריה מעוצבת ומרשימה באזור הנמל, וטעמנו ממבחר העוגות היפות המוצגות. באחד הערבים המשכנו לבילוי בבר באווירה אירופאית תוססת. 

הגעה ונסיעות

ההגעה מאתונה עד גית'או נעשית ברובה על כביש אגרה חדיש ונוח. כביש האגרה יוצא מאתונה לכיוון מערב ומגיע עד העיר קלמטה.  אתם לא ממשיכים עד קלמטה אלא אחרי כ-220 ק"מ מנמל התעופה של אתונה יורדים דרומה לכיוון גית'או, על כביש נוח בהחלט. זמן הנסיעה הוא כשלוש שעות. 

אפשר לישון בלימני במקום גיתאו?

כן, אפשר. המלצות למלונות טובים תמצאו בפוסט כאן בלינק. במצב כזה הנסיעה למונמבסיה תתארך בחצי שעה. מצד שני, הנסיעה לדרום היבשת תתקצר. ללנים בלימני או בקרבתה אני ממליצה גם על יום טיול צפונה לכפרים סטופה, אגיוס ניקולאס וקרדמלי. אלו עיירות שקטות שמתאימות לחופשה רגועה. לכו במסלול ההליכה מאגיוס ניקולאס לסטופה או עלו למבצר בקרדמלי. שבו במסעדה טובה. אחר כך חזרו למלון שלכם.

העיירה גיתאו, בחבל מאני יוון
הנמל הציורי של גית'או על רקע הבתים הצבעוניים

סעו לטיול יום במונמבסיה

מונמבסיה (Acropolis of Monemvasia), ממוקמת בלשון המזרחית של מחוז לאקוניה. מרחק הנסיעה מגית'או הוא סביב שעה או שעה ורבע.

זהו אי המחובר בכביש ליבשה. וסביר להניח שהוא יהווה את גולת הכותרת של הטיול שלכם. המקום מומלץ במיוחד לביקור בחודש אפריל. גם בגלל הפריחה המרהיבה והטמפרטורות הנוחות. בקיץ הפריחה נעלמת וחם מאד, קשה ללכת בין הסמטאות וקשה לטפס לראש המבצר. וכך מחמיצים חלקים משמעותיים בחוויה. לכן בואו באביב (אפריל – מאי).

מחנים את הרכב בכניסה לאי וממשיכים משם ברגל. אגב, אתם לא חייבים לצעוד על הכביש, משמאלכם תראו גרם מדרגות שיוביל אתכם לשביל הליכה שעובר ממש מעל הכביש, בין פרחים ושיחים.

כשתגיעו לעיר העתיקה היכנסו בשער המרשים, טיילו בסמטאות הציוריות, טפסו דרך העיר עד החלק העליון של חורבות המבצר, ממנו נשקף נוף מרהיב.

לארוחת צהרים אפשר לעבור לעיירה מול האי

במונמבסיה יש מבחר של מסעדות ובתי קפה (וגם מלונות). תוכלו לשתות משהו מול הנוף או לאכול ארוחה טובה. התכוננו לכך שהמחירים גבוהים יחסית.

אם תקציבכם מוגבל או שאתם פחות אוהבים מסעדות באזורים מאוד תיירותיים, יתכן שתעדיפו לסעוד את ארוחת הצהריים שלכם מול האי ולא בתוכו. אנחנו עשינו זאת בביקורים שלנו במונמבסיה ולא הצטערנו. 

ממש מול האי מצויה העיירה Gefira. זוהי עיירה יוונית פשוטה ופחות ממוסחרת. תוכלו ליהנות מארוחה טובה מול הנוף שהוא לא פחות יפה מהצד הזה. 

בסוף היום חזרו לגית'או ולמלון שלכם. 

מונמבסיה4
השביל הרגלי המוביל לתוך חומות מונמבסיה. פריחה נהדרת באפריל

בקרו בעיירה לימני ובמערת הנטיפים

יום נוסף כדאי לכם להקדיש ללשון המערבית של לאקנויה: חבל מאני. חבל מאני אוהב במיוחד על מטיילים, בזכות הנופים הציוריים, השלווה והקסם הכללי של האזור.

במרחק נסיעה קצר למדי מגית'או תגיעו לעיירה הנהדרת לימני Limeni. זוהי כנראה אחת העיירות הכי ציוריות שתחוו בטיול. הנוף הנשקף ממנה, מי המפרץ הירקרקים, בשילוב הבתים המטופחים, הוא שובה לב. בלימני סביר להניח שתרגישו שאתם מטיילים בתוך גלויה.

שימו לב: לימני, כמו מונמבסיה, אלו אזורים תיירותיים למדי. זה לא המקום לחפש בו אותנטיות יוונית, אבל המקומות הללו כל כך יפים (-:

אחרי הסיור בלימני, המשיכו בנסיעה קצרה לעיירה אראופולי. אראופולי זוהי עיר הבירה של אזור מאני. אראופולי היא עיירה יפהפייה עם הרבה מה להציע למבקרים. הכיכר המרכזית של העיירה, Plateia Petromavra, עטורת בתי קפה, מסעדות וחנויות. יש בה גם מספר אתרים היסטוריים. אפשר לסעוד צהרים בעיירה. 

אל תחמיצו את מערת הנטיפים

מערת הנטיפים הידועה בשם מערת דירוס, היא מתחם מערות גדול הממוקם ליד הכפר פירגוס דיראו. במערה שוכנים מספר תצורות מרשימות של נטיפים, וכן אגם תת קרקעי. המערה פתוחה לקהל הרחב וניתן לבקר בה בסירה.

יתרון משמעותי למבקרים במערה באפריל הוא שלא תדרשו לשריין כרטיסים מראש וגם לא לחכות זמן רב בתור. פשוט באים, רוכשים כרטיס בכניסה ונכנסים מיד לסירה לסיור. הסיור נמשך כ-25 דקות. 

אחרי הביקור במערה המשיכו בנסיעה קצרה דרומה לעיירה גרולימנאס Gerolimenas. זוהי עיירת דייגים קטנה וציורית, שמתאימה לעצירה קצרה לקפה או לצהרים (אם כי לבטח תמצאו מבחר רב יותר של מסעדות באראופלי).

עוד קצת דרומה תגיעו לכפר בשם ווטיה Vathia, ששווה גם כן ביקור. זהו כפר הררי שהיה כפר רפאים במשך שנים רבות, ומושך כיום הרבה מבקרים וצלמים. הכפר ברובו נטוש, אך לא לחלוטין. יש בו מסעדה אחת שפתוחה לסירוגין. 

בסיום הביקור, שובו למלון שלכם בגי'תאו. 

שימו לב: אם בכוונתכם לעשות ביום הבא את מסלול ההליכה עד לנקודה הדרומית ביותר של יבשת אירופה (כמפורט מיד בהמשך הפוסט), תוכלו להשאיר את גרולימינאס ואת ווטיה לאותו מועד. 

לימני מכווץ
לימני. מושלמת לביקור בחודש אפריל

צאו לטיול יום לנקודה הכי דרומית ביבשת אירופה

כף מטפן, הנמצאת בקצה חצי האי מאני, נחשבת לנקודה הדרומית ביותר של יבשת אירופה. היא ממוקמת בערך כשעה ורבע נסיעה מגית'או.

יוצא ממנה מסלול הליכה יפה ומאוד מיוחד עד למגדלור. 

בכדי להגיע לשם, תעברו בדרך בעיירות שבסעיף הקודם: אראופולי, גרולימנאס, ווטיה. אבל סביר להניח שלא תספיקו הכל ביום אחד, ולכן מסלול זה מופיע כאן כיום טיול נפרד.

למסלול ההליכה הזה נדרש יום יפה, בלי רוחות חזקות. בחרו יום מתאים.  

שימו לב שהכבישים ברבע שעה האחרונה של המסלול הם צרים יותר, פחות מתוחזקים. התחושה בהם היא של אזור נידח למדי, ומי שיש לו פחד גבהים לא בטוח יאהב את הדרך הזו. קחו זאת בחשבון. 

עליכם לנווט למגרש החנייה הזה ומכאן להמשיך רגלית. בנקודת החנייה אגב יש מסעדה קטנה (שפתוחה באופן עונתי). 

בסיום יום הטיול, שובו למלון שלכם. 

View on Lighthouse at cape Tainaron lighthouse in Mani Peloponnese, the southernmost point of mainland Greece
תצפית על המגדלור בנקודה הכי דרומית של יבשת אירופה. מוביל אליה מסלול הליכה של כ-2 ק"מ לכל צד

בדרך חזרה צפונה: בקרו באתר מיסטרס

לאחר שסיימתם את החלק בטיול של מחוז לאקוניה וחבל מאני, עוברים לחלק השני, לעיירה נאפפליו וסביבתה. מדובר בנסיעה של בערך שעתיים ורבע. 

כ-50 דקות מגית'או תגיעו ל-מיסטרס Mystras. זוהי עיר ביזנטית מרהיבה השוכנת בין ההרים המחוספסים של אזור לאקוניה. המקום נמצא במרחק נסיעה קצרה מספרטה ולמעשה בדרך שלכם צפונה. אתר מורשת עולמי זה של אונסק"ו מציע הצצה אל הפאר של התקופה הביזנטית.

מקורותיו של מיסטרס מיוחסים לאמצע המאה ה-13, כאשר השליט ויליאם השני מוילהרדוין (William II of Villehardouin) בנה מבצר אדיר על ראש ההר, ששימש כמעוז הגנה במשך יותר ממאתיים שנה.

במאות ה-14 וה-15, מיסטרס שגשגה כמרכז תרבותי ואינטלקטואלי. אוכלוסיית העיר גדלה, והנוף הארכיטקטוני שלה התרחב, מקושט בארמונות, כנסיות ומנזרים מרהיבים. כל זאת הגיע לסיומו עם הכיבוש העות'מאני של הפלופונסוס בשנת 1460. העיר ירדה בהדרגה באוכלוסייתה ובחשיבותה, אם כי היא שמרה על חשיבותה האסטרטגית כמוצב צבאי.

כיום, מיסטרס עומדת כעדות לתקופה הביזנטית, חורבותיה פזורות על צלע הגבעה. המבקרים יכולים לשוטט ברחובות המבוכים, להתפעל מהביצורים המרשימים, ולהתפעל מהארכיטקטורה הביזנטית המורכבת.

המוזיאון הארכיאולוגי של מיסטרס מכיל אוסף עשיר של חפצים שנחשפו מהאתר, המספקים תובנות חשובות לגבי ההיסטוריה והתרבות של העיר.

פלופונס
יוון באפריל. הטבע בשיאו באתר מיסטרס

אם יש לכם זמן, קפצו לעיירה סמוכה

לאחר שאני מבקרת במקומות הכי פופולריים, אני תמיד אוהבת לחפש את המקומות האותנטיים המסתתרים בסביבה ופחות עמוסים בתיירים. במרחק נסיעה קצרצר ממיסטרס תגיעו לעיירה הקטנה Parorio. זוהי עיירה יוונית אותנטית, עם כמה טברנות ומסלול הליכה נהדר שיוצא ממנה. 

עקבו אחר שלט מתוך הכפר שמוביל אתכם לתחילת מסלול ההליכה. המסלול יפה והנוף מקסים. אנחנו לצערנו לא עשינו אותו במלואו מאחר שהתחיל לרדת גשם.

בסיס לינה שני: העיירה נאפפליו

נאפפליו Nafplio היתה בעבר עיר הבירה של יוון, והיא נחשבת לאחת הערים היפות ביוון. בנאפפליו תוכלו לסייר בעיר העתיקה ובמבחר מוזיאונים שונים.

העיר היפה משופעת בחנויות קטנות, מסעדות וברים מצוינים ומסלולי הליכה. תוכלו גם לסייר לאורך הטיילת שיוצאת מהנמל וממשיכה עד העיירות הסמוכות.

למרות שהעיר תיירותית מאוד ואפשר לשמוע בה בליל שפות מכל העולם, האווירה הנעימה נשמרת. גם הרמה במסעדות ובמלונות היא גבוהה.

סביבת נאפפליו מתאימה כבסיס לינה. סמוך לנאפפליו העיירה טולו Tolo מציעה אפשרויות לינה לרוב זולות יותר מאשר בנאפפליו וגם יותר נגישות ברכב.

מלונות מומלצים בנאפפליו

בנאפפליו יש מבחר גדול של מלונות בוטיק קטנים, מעוצבים ומושקעים. לחצו כאן למעבר לפוסט עם המלצות לינה בנאפפליו. ההמלצות מחולקות למלונות המתאימים לזוגות או משפחות קטנות, ומקומות המתאימים למשפחות גדולות יותר.

עוד אפשרות היא ללון בעיירה טולו הסמוכה. זוהי עיירת חוף המציעה כמה מלונות ממש בקו המים, ראו כאן המלצות

מה עושים בנאפפליו?

בנאפפליו עצמה תוכלו לבקר בשלושה מבצרים: אל האחד, מצודת פלמידי Fortress of Palamidi‏ מובילות קצת פחות מאלף מדרגות; אם אתם בכושר בינוני ומעלה זו חוויה נהדרת. 

טירת אקרונאופיה Acronafplia גם היא שווה ביקור ומציעה נופים נפלאים. המבצר השלישי Bourtzi Castle נמצא בלב ים, אפשר לשוט אליו בסירה.

בנאפפליו יש גם טיילת ארוכה מאוד מחולקת לכמה מקטעים נהדרים שאפשר לטייל בהם.

אם חשקתם במעט עתיקות, סעו פחות מחצי שעה מנאפפליו לאתר מיקנה, שהוכרז כאתר מורשת עולמית. לפני אלפי שנים, מיקנה היתה עיר יוונית משמעותית.

טיול לדרום יוון, נאפפליו היפה, הפלופונס יוון
נפפליו היפה. אל תחמיצו את הביקור בשלושת המבצרים

בקרו באפידוורוס

התיאטרון העתיק של אפידאורוס, אתר מורשת עולמית של אונסק"ו, הוא פלא של ארכיטקטורה ואקוסטיקה יוונית, הממוקם במרחק נסיעה קצר מנאפפליו.

הוא נבנה במאה הרביעית לפני הספירה והוא ידוע באקוסטיקה יוצאת הדופן שלו. 

המבנה יכול להכיל עד 12,000 צופים, יושבים ב-55 שורות המחולקות לשני חלקים עיקריים. התזמורת, או אזור ההצגות המעגלי במרכז התיאטרון, היוותה במה למגוון הופעות, כולל טרגדיות, קומדיות ותחרויות מוזיקליות.

התיאטרון העתיק של אפידאוורוס הוא עדות לכושר ההמצאה והאומנות של היוונים העתיקים. זהו יעד שחובה לבקר בו לכל מי שחוקר את הפלופונס.

באפריל תוכלו לבקר במקום מבלי שיהיה מוצף בתיירים. כך תוכלו לבדוק את האקוסטיקה של התיאטרון: קחו מטבע והטילו אותו בעודכם עומדים במרכז הבמה. בדקו האם קול הנקישה נשמע גם אצל מי שיושב רחוק בקצה התיאטרון.

פלופונס
הטילו מטבע בעודכם עומדים על הבמה המרכזית ובדקו האם צליל הנקישה נשמע גם במושבים המרוחקים ביותר

בקרו בעיירה Palaia Epidavros

אחרי הביקור בתיאטרון תוכלו להמשיך לעיירה פאלאיה אפידברוס Palaia Epidavros וליהנות מטיול לאורך הרציף הציורי וחוף הים. 

באזור יש גם מוזיאון טבע קטן ונחמד בשם Kotsiomitis Natural History Museum. 

Palaia Epidavros

מתי בפעם האחרונה טיילתם על הר געש?

יום נוסף באזור תוכלו להקדיש לחצי האי מתאנה Methana. זהו הר געש פעיל שמציע נוף וולקני מדהים. אגב מבחינה מנהלית מתאנה לא שייך לפלופונס אלא יחד עם האיים הסרוניים למחוז אטיקה.

מתאנה הוא הר געש צעיר יחסית, שגילו מוערך בכמיליון שנים. הר הגעש התפרץ מספר פעמים בעבר, לאחרונה בשנת 1570 לספירה. ההתפרצות של 1570 הייתה אירוע גדול והרסני שגרם נזק נרחב לאזור שמסביב. כהר געש פעיל תמיד יש סיכוי שהוא עלול להתפרץ שוב בעתיד. עם זאת, מדענים מאמינים שההתפרצות הבאה לא צפויה להתרחש במאות השנים הבאות.

חצי האי מתאנה ידוע כאתר ספא מוביל, ויש לו חופים יפים וגם אתרים ארכאולוגיים. בעונת הקיץ יש הפלגות מנמל פיראוס למתאנה. 

על גבי האי תמצאו גם שבילי הליכה ברמות שונות, שמובילים להרי הגעש. עקבו למשל אחר המסלול ל-Kameno Vouno המציע נופים יפים של המפרץ הסרוני.

בסיום הטיול סעו בחזרה למלון שלכם. 

סעו לפורטו הלי; הפליגו לאי הידרה

תוכלו להעביר יום נהדר בטיול לאי הידרה Idra (או Hydra). נוסעים לעיירה Ermioni ומשם ממשיכים להידרה במעבורת. בעונת הקיץ יש גם הפלגות שיוצאות מטולו לטיול יום שיוצא בבוקר וחוזר בערב. באי הידרה אין כלי רכב, אלא רגלית או על גבי חמורים.

עוד עיירה תוססת וצבעונית היא פורטו הלי Porto Cheli. בקיץ היא עמוסה מאד בתיירים. באפריל נעים יותר להסתובב בה. 

חוף באי הידרה
חוף באי הידרה

טיול קצר על הדרך: מכתש גאולוגי ייחודי

בדרך מנאפפליו לפורטו הלי (או ארמיוני) תוכלו לעצור לטיול קצר וייחודי ביותר. שם המקום הוא Caves of the Twins Dolines . מדובר בצמד תצורות גיאולוגיות מרשימות הממוקמות ליד הכפר דידימה.  שני השקעים הגדולים הללו בצורת מכתש, 

מקורן המדויק של מערות התאומים דולינס הוא עדיין נושא לוויכוח בין גיאולוגים. תיאוריה אחת מציעה שהם נוצרו על ידי מפולות שנגרמו כתוצאה משחיקת סלע הגיר הבסיסי עקב פעולת מי התהום. תיאוריה אחרת מציעה שהם עשויים להיות תוצאה של קריסת מערות תת-קרקעיות עתיקות. 

המערה הגדולה, עם קוטר מרשים של כ-150 מטר ועומק של 80 מטר, היא הבולטת מבין שתי הדולינות. גודלו העצום והמראה הדרמטי הופכים אותו למראה מעורר כבוד באמת. 

בהגעה למקום מחנים את הרכב ונכנסים בתוך גרם מדרגות החצוב בסלע ויורדים איתו לתוך המכתש. במכתש אפשר לעשות סיבוב הקיפי קצר. 

המכתש הגדול. תופעה גאולוגית ייחודית ומסלול הליכה קצר
המכתש הגדול. תופעה גאולוגית ייחודית ומסלול הליכה קצר

חזרה לאתונה וטיסה ארצה

לפי המסלול בפוסט זה, אתם תסיימו את טיולכם באזור נאפפליו, ותהיו במרחק של כשעתיים נסיעה משדה התעופה של אתונה.

אם תעשו מסלול הפוך ותסיימו באזור גית'או: המרחק משדה התעופה יהיה כשלוש שעות וחצי.

אני ממליצה לכם מראש לבחור ולהזמין טיסה שיוצאת בשעות אחה"צ המאוחרות או הערב, כך תרוויחו יום טיול ותוכלו ליסוע ישירות לשדה התעופה. עם זאת, אל תשכחו לקחת טווח ביטחון בנסיעה לשדה התעופה, במקרה של פקקים הדרך עלולה מאד להתארך.

ככל שאתם טסים בטיסת בוקר או צהרים מוקדמים, כדאי מאד להגיע לאתונה ערב לפני הטיסה. המלצות למלונות טובים לא רחוקים מהשדה תמצאו כאן

acropolis-12044_640

לביקור באתונה אפריל הוא חודש מושלם

אתונה היא יעד מושלם לביקור בחורף או בתחילת האביב. בקיץ חם כל כך, צפוף, עמוס ולא מומלץ בכלל לבקר בעיר. 

אם יש לכם יומיים שלושה בסוף הטיול בפלופונס, אתם בהחלט יכולים לסיים בבילוי עירוני. שימו לב: כדאי לכם להחזיר את הרכב השכור ולהתנייד באתונה בתחבורה ציבורית. החנייה תעלה לכם יותר מעלות ההשכרה… 

כמה הערות כלליות למסלול ולתכנון:

התוכנית המוצעת כאן בפוסט יכולה להתאים למסלול שנע בין שבוע ימים ועד 14 יום. אם עומדים לרשותכם רק 7 ימים, אני מציעה לכם להיצמד לתוכנית בפוסט (שני בסיסי לינה, ללא ביקור באתונה).

במידה שיש לכם 10 ימים, תוכלו להוסיף גם את העיר אתונה עצמה. לחלופין תוכלו לדבוק בתוכנית שבפוסט זה, אך בקצב מעט יותר נינוח. הרבה אנשים מעדיפים לטייל כך. בפוסט יש הצעות לטיולי יום ומסלולים שיכולים למלא 10 ימים.

אם אתם רוצים להוסיף עוד מספר ימים ומחפשים בסיס לינה שלישי, אני ממליצה לכם לטייל באזור מסינייה. זוהי הפינה הדרום מערבית של הפלופונס והאזור הכי חמים ונעים. אזור זה כולל את העיר קלמטה Kalamata ואת העיירות פילוס Pylos, קורוני Koroni ומת'וני Methoni

שימו לב שלטיול באפריל פחות מומלץ לבקר בהרי ארקדיה מאחר שעוד קר ואפילו מושלג בחלקם. לכן אזור זה לא נכלל במסלול הנוכחי. 

מזג אוויר באפריל - מה עושים אם יורד גשם?

האביב בדרום יוון מתחיל כבר באפריל (ואולי אפילו במרץ). הכל רענן ופורח, השמש כבר מחממת ולעיתים אפשר אפילו לרחוץ בים, גם בתחילת אפריל. 

האקלים בדרום יוון דומה פחות או יותר לזה המוכר לנו בישראל. בעיקר במידות החום האופייניות באזורים שליד הים.

באפריל וגם במאי כשטיילנו בפלופונס, היו לנו הרבה ימים יפים, אבל היו גם ימים בהם ירד גשם או היתה הסתברות לגשם.

ביום בו היה צפי לגשם בגית'או, נסענו למונמבסיה שם היה יבש יותר. ואת היום היפה ביותר השארנו לטיול לדרום היבשת. 

הורידו אפליקצית מזג אוויר טובה

בנוסף יש לקחת בחשבון שעונות המעבר פחות יציבות. יתכן יום בהיר שמשי ויפה, אך לפתע יתחילו רוחות מאוד חזקות (בעוצמה של 60 קמ"ש אפילו! מה שלא מוכר לנו כלל בישראל). 

זה קרה לנו בחודש מאי והופתענו מאוד. משמש מלאה פתאום רוחות שהרגישו כמו הוריקן… היינו בדרכנו ללימני, חזרנו בשל כך לגית'או, ונסענו שוב כשהרוחות נרגעו.

אני ממליצה לכם להוריד אפליקציה טובה של מזג אוויר ולעקוב באמצעותה אחר התחזית. אל תסתפקו בתחזית גוגל כי היא מאד לא מדויקת. 

מלונות מומלצים בפלופונס

מפת המסלול

במפה מסומנים: 
נמל התעופה של אתונה;
תעלת קורינתוס, נמאה,
נאפפליו, טולו, אפידוורוס, פורטו הלי, הידרה,
מיסטרס, מונמבסיה, גית'או, מערות דירוס, לימני, הנקודה הכי דרומית ביבשת.
קלמאטה, פילוס, קורוני, מת'וני

שימו לב: קלמאטה, פילוס, קורוני ומתוני מוזכרים בפוסט ולכן הם גם במפה, אבל הם לא חלק מהמסלול הנוכחי.

מחפשים מסלול טיול לחודש יוני?

בואו לטייל באולימפוס ובצפון יוון

בחודש יוני בואו לצפון יוון

טיילו בכפרי זגוריה, בצומרקה ובחוף המערבי של יוון
למסלול המלא