צפון יוון מאתונה: מסלול מפורט ל-14 יום בין הרים, כפרים, אגמים וים

צפון יוון בקיץ: צאו לטיול שכולל הרים, כפרים קטנים, מסלולי הליכה לצד נחלים קרירים. את כל אלו שלבו בביקור בחופים קסומים, אטרקציות קיץ, מסעדות טובות והרבה שלווה וקסם יווני.

התוכנית המוצעת של טיוליסט המפורטת בפוסט זה מבוססת על מסלול שמתחיל ומסתיים בבירת יוון, אתונה. אתונה ממוקמת בדרום יוון אבל היצע וזמינות הטיסות אליה מישראל, גורם למטיילים רבים לבחור בה כנקודת המוצא לטיול.

אפשר כמובן לעשות את אותו מסלול גם מסלוניקי, ואז יהיו לכם קצת פחות נסיעות ובונוס גדול: תוכלו לטייל גם בשמורת האולימפוס. אם אתם נוחתים בסלוניקי ראו את הפוסט הזה.

מה משך הטיול בצפון יוון?

התוכנית המפורטת כאן בפוסט כוללת 4 בסיסי לינה (פארגה, צומרקה, זגוריה ופיליון). לכן היא מיועדת למטיילים שיש להם לפחות 12 ימי טיול, או יותר. 

אם עומד לרשותכם רק שבוע ימים, רצוי לצמצם את אזורי הטיול לשני בסיסי לינה.
אם לרשותכם 3 שבועות – תוכלו להישאר זמן רב יותר בכל אזור (מומלץ!) או להוסיף עוד אזורים לטיול שלכם.

את חלוקת הימים המדויקת תוכלו לקבוע בעצמכם על פי ההעדפות שלכם, טעמכם האישי והתמהיל המתאים לכם בין טיולי טבע ונופש לצד החופים.

עונה מומלצת לטיול בצפון יוון

תוכנית מסלול זו מומלצת בין מאי ועד סוף ספטמבר, אלו החודשים החמים יותר ובהם ניתן להינות מכל אטרקציות החופים והמים. אם אתם מטיילים באפריל או באוקטובר, אני ממליצה לכם לקחת בחשבון שתטיילו יותר בטבע ופחות תיכנסו למים. יתכן שלאור זאת גם תרצו לקצר את השהות בחופים. 

איך לחלק 14 ימי טיול בצפון יוון

ההצעה למסלול טיול של כשבועיים בצפון יוון מבוססת על החלוקה הבאה:
נמל תעופה אתונה – (אחרי הטיסה, אופציונלי לילה)
פארגה / סיבוטה – 3 לילות לפחות
צומרקה – 2 לילות לפחות
יואנינה 
זגוריה – 4 לילות
מטאורה (ללא לינה / לילה אחד)
פיליון: 4 לילות לפחות.

סה"כ כשבועיים מלאים, וחזרה לאתונה. 

שימו לב שבכל היעדים אפשר בהחלט לטייל זמן ארוך יותר. בנו לעצמכם מסלול שתואם את ההעדפות והטעם האישי שלכם. 

מפת המסלול:

כפי שניתן לראות במפה המסלול הוא מעגלי: מתחיל ומסתיים בנמל התעופה של אתונה. המסלול מתחיל בכיוון הצד המערבי ועיירת החוף פארגה, ממשיך לעיר יואנינה, לצומרקה, זגוריה ומשם למנזרי מטאורה, חצי האי פיליון ובחזרה לאתונה. 

מובן שאפשר גם לעשות את המסלול לכיוון ההפוך (אתונה – פיליון – מטאורה – זגוריה – יואנינה – צומרקה – פארגה – אתונה). 

נוחתים באתונה + איסוף רכב שכור

מישראל יוצאות כל יום מספר טיסות לאתונה. 

ההעדפה האישית שלי, במידת האפשר, היא טיסת הלוך שממריאה בשעות הבוקר המאוחרות. כך מצד אחד מגיעים לאתונה בשעת צהרים שמאפשרת איסוף רכב ויציאה מיד לדרך. ומצד שני, מגיעים עם אנרגיה ולא אחרי 'לילה לבן'. יש המזמינים טיסת בוקר שיוצאת ב-06:00 מנתב"ג מתוך מחשבה להרוויח יום, אך מגיעים סחוטים ותשושים ומתקשים לנהוג נסיעה ארוכה. 

אם לא מצאתם טיסת בוקר/צהרים, אפשר להגיע לאתונה בשעות הערב, העבירו לילה במלון קרוב לנמל התעופה של אתונה ובבוקר תאספו את הרכב ותצאו לדרך רעננים.

טיסת חזור לעומת זאת כדאי לנסות לבחור כזו הממריאה לקראת ערב, כך תרוויחו את היום האחרון להמשך הטיול או לנסיעה חזרה לאתונה ולא תצטרכו לחזור יום קודם וללון בקרבת נמל התעופה. 

השכרת רכב באתונה

חשוב לשריין רכב מראש. קבלו מבחר הצעות באמצעות חברת Rentalcars.com

כדאי לכם גם לבדוק את חברת chalkidiki-cars. זוהי חברה יוונית מוכרת מאוד באזור סלוניקי, אשר לאחרונה פתחה סניף באתונה. אני ניסיתי אותו והשירות והרכב שקיבלנו היו טובים. החברה נותנת כיסא בטיחות לילד ללא תשלום והמחיר המוצג כולל כל התוספות וביטול השתתפות עצמית (ישנה השתתפות עצמית בגובה 90 דולר למקרה נזק באחריות הנהג).

כל ההמלצות והטיפים שלי בנושא השכרת רכב ביוון נמצאים כאן בפוסט

בהתאם לשעת הנחיתה בחרו את אזור הלינה ללילה הראשון

הנסיעה מנמל התעופה ועד היעד הראשון בטיול – העיירה פארגה – תארך 4.5 שעות (לא כולל עצירות). אפשר אומנם לעשות הכל ביום אחד, אבל זה לא יהיה קל. שקלו לפצל את הנסיעה, יש הרבה מקומות נהדרים לבקר בהם בדרך.

על פי שעת הנחיתה שלכם באתונה תוכלו לבחור כמה להתקדם בדרך לפארגה. יש כמה אפשרויות לינה בטווח שבין אתונה ועד כשעתיים נסיעה ממנה.

 

מלונות ליד נמל התעופה של אתונה

אם אתם נוחתים בערב או בלילה, כדאי לכם לישון ליד נמל התעופה ולצאת לדרך למחרת. יש מלון אחד ממש בתוך נמל התעופה, הוא מפואר ונוח ומחירו בהתאם. במרחק כמה דקות נסיעה יש עוד מספר מלונות, במספר רמות תקציב.

חלק מהמלונות והדירות יציעו לכם הסעה (שאטל) חינם משדה התעופה. אחרים יספקו הסעה בתשלום.

לפוסט מפורט ובו כל אפשרויות הלינה באזור נמל התעופה של אתונה לחצו כאן

לנוחתים אחה"צ: מלון טוב כ-50 דקות נסיעה מנמל התעופה

אם אתם רוצים להתקדם ולצאת מאתונה אבל לא להתחייב לנסיעה ארוכה מדי, ראו את המלון המומלץ הזה: Hotel Cokkinis ברמת 3 כוכבים, ממוקם על החוף 50 דקות נסיעה מנמל התעופה של אתונה. במלון פועלת מסעדה שפתוחה עד 23:30 בלילה, יש לו חוף פרטי נחמד ונוף נפלא לים. המלון מגיש ארוחת בוקר. 

לבדיקת זמינות והזמנה מאתר בוקינג לחצו כאן
לבדיקת זמינות והזמנה מאקספדיה לחצו כאן

Hotel Cokkinis
מלון קוקולי
בצילום: המלון במרחק 50 דקות נסיעה מנמל התעופה, עם ירידה לחוף פרטי

לנוחתים בשעות הצהרים: אפשר ללון בנפפקטוס

אם אתם נוחתים בשעות הצהרים באתונה, תוכלו להתקדם כחצי מהמסלול לפארגה. בערך שעתיים מנמל התעופה של אתונה תחצו את גשר ריו – אנטיריו (גשר המיתרים). במרחק נסיעה קצר משם נמצאת עיירת החוף נפפקטוס  Nafpaktos, שיש לה היצע בתי מלון, מסעדות, טיילת יפה ומתאימה מאוד לעצירה ללילה.

בדרך לצפון יוון עוצרים בקורינתוס

אז בואו נתחיל בטיול שלנו 😉.

משך הנסיעה נטו מנמל התעופה של אתונה ועד לעיירה פארגה – כארבע וחצי שעות, אפילו חמש. עם עצירות קצרות להתרעננות בדרך ועצירה אחת ארוכה יותר לארוחת צהרים, הנסיעה הזו יכולה להגיע לשבע שעות.  

לכן מומלץ לפצל את הנסיעה ולא לעשות אותה באופן רצוף.

קורינתוס העתיקה, התעלה והמבצר

כשעה ורבע מנמל התעופה של אתונה, תחצו את הגשר לפלופונס ותעברו על תעלת קורינתוס. התעלה נחפרה בעבודת פרך ונפתחה ב-1893. היא מקצרת בכ-300 ק"מ את המסלול מהים האדריאטי לנמל פיראוס.

התעלה היא נקודת לעצירה קצרה חביבה על תיירים. בסמוך לה ממוקמת עיר הנמל קורינתוס (Korinthos), בירת המחוז.

האזור כולו מלא בהיסטוריה עתיקה ובשלל אתרים ארכיאולוגיים. במזג אויר נוח תוכלו לבקר למשל ב- Archeological Site of Heraion at Perachora שכולל מסלול הליכה נוח בין העתיקות למרגלות החוף.

לא רחוק משם אגב נמצאת עיירת הנופש לוטראקי.

תוכלו לבקר גם במבצר אקרוקורינתוס המרשים המוקף בנוף נהדר. שימו לב שהמבצר נסגר בכל יום בשעות הצהריים.

קרוב לתעלת קורינתוס יש פארק מים מוצלח (Splash Waterpark), יכול בהחלט להתאים לבילוי של כמה שעות עם הילדים בעונת הקיץ. 

העיירה דיאקפטו

בערך שעתיים נסיעה מנמל התעופה תגיעו לעיירה דיאקפטו (Diakopto). זוהי עיירת חוף חביבה שיכולה לשמש בסיס לינה ללילה הראשון. אטרקציה מוכרת בעיירה זו היא הרכבת הנופית היוצאת לעיירה קלבריטה (נכון לאפריל 2024 הרכבת לא פעילה). 

הרכבת שנוסעת מדיאקפטו לקלבריטה בפלופונס
הרכבת מדיאקפטו לקלבריטה

העיר פטרס ומעבר גשר המיתרים

מעט אחרי דיאקפטו תגיעו לגשר ריו ולעיר הגדולה פטרס. באזור הזה אגב יש כמה פארקי מים שיכולים להתאים לבילוי עם הילדים בקיץ. ראו למשל את הפארק הזה Calma Waterpark

אם תכננתם לעצור ללינה בערך כאן, המרחק הוא כשעתיים וחצי מנמל התעופה של אתונה. לאחר חציית הגשר תוכלו ללון גם בעיירה נפפקטוס שהוזכרה קודם.

בסיס ראשון: העיירה פארגה וסביבתה

פארגה (Parga) היא עיירת נופש ציורית ונהדרת על החוף הצפון מערבי של יוון. היא ממוקמת כשעה נסיעה מהעיר פרבזה ושעה ורבע מיואנינה. פארגה בנויה בצורה מדורגת על מדרונות הרריים והחלק העליון שלה משקיף על נמל יפה וסדרת איים קטנים.

כחצי שעה צפונית לפארגה ממוקמת העיירה סיבוטה (Syvota). סיבוטה היא עיירת נופש דומה בסגנונה לפארגה אך קטנה ואינטימית יותר. היא בנויה על חצי אי וממש מולה ישנם כמה איים קטנים ונעימים, חלקם מאפשרים רחצה. החופים הנפלאים סביב סיבוטה, לצד המסעדות האותנטיות ואווירת הנופש הופכים אותה לעיירת נופש מושלמת.

בניגוד לכפרים הקטנים, המבודדים של זגוריה וצומרקה, בחוף המערבי הסגנון הרבה יותר הומה. עיירות נופש גדולות, תיירותיות ומלאות מטיילים ונופשים. זה אזור נפלא ואני מאד ממליצה לכם לבקר בו. 

היכן לישון בפארגה וסיבוטה ומה לעשות?

מלון פארגה צפון יוון

פארגה היא עיירת נופש שיקית, תוססת ומאד נעימה. בחרו לכם מלון טוב שישמש לכם כבסיס לטיולים באזור ופשוט תיהנו מהחופים, העיירות והאטרקציות. 

אנחנו בחרנו במלון (שהבריכה היפה שלו בצילום כאן למעלה, מספר 8 בלינק) המרוחק 3 ק"מ ממרכז פארגה ובערב נסענו למרכז עם מונית (עלה 7 יורו וחסך חיפושי חנייה). 

ראו כאן בפוסט את ההמלצות שלי למלונות טובים באזור זה

תוכלו להקדיש יום אחד לפארגה וסביבתה, יום נוסף לסיבוטה כולל הפלגה לאיים הסמוכים, עוד יום לביקור באזור נהר האכרון כולל מסלול הליכה. תוכלו גם לבקר בפרבזה וליהנות משלל אטרקציות ים וחופים שיש לחוף המערבי להציע. 

אגב לאזור זה אפשר גם להגיע לשבוע שלם, ולצאת כל יום לגלות חופים נהדרים. 

בסיס שני: צומרקה

אחרי שנפשתם קצת בחוף המערבי של אפירוס, המשיכו את הטיול שלכם במעבר חד לנופים הפראיים של חבל צומרקה Tzoumerka.

זהו אזור הררי, פראי בנופיו ובטבע שהוא מציע, בצומרקה יש כפרים קטנים מבודדים, כבישים צרים ותלולים, שקט, שלווה וקצב שונה לגמרי ממה שאנחנו רגילים.

טיול בצומרקה מספק חוויה אותנטית ומאוד מיוחדת. עם זאת זכרו שמדובר באזור הררי, עם כבישים צרים ומפותלים, פחות מתאים עם ילדים מאוד צעירים לדעתי (קראו על האזור כאן).  

איפה ישנים בצומרקה ומה עושים?

אם יש לכם רק 2 לילות בצומרקה, למעשה לרשותכם רק יום טיול אחד מלא (בו קמים בבוקר בצומרקה והולכים לישון בה בסוף היום). ביום הזה תוכלו לעשות יום טיול בין מספר מיקומים נהדרים. אם תרצו גם רפטינג, שנחשב מעט יותר אתגרי לעומת זה שבזגוריה, אני ממליצה לכם להוסיף עוד לילה באזור. 

התאימו את אזור הלינה לתוכנית שלכם: הכפרים המרכזיים בצומרקה ואפשרויות לינה כאן בפוסט

הכפר פרמנטה Pramanta

יואנינה: בירת מחוז אפירוס

העיר יואנינה היא בירת מחוז אפירוס. זוהי עיר יפה, נעימה ותוססת, וסביר להניח שאחרי הביקור בכפרים ההרריים הקטנים ובנופים הפראיים של צומרקה, היא עוד יותר תמצא חן בעיניכם. 

העיר ממוקמת בגובה של כ-500 מטר מעל פני הים, מרוחקת כ410 ק"מ מאתונה ו-260 ק"מ מסלוניקי. ביואנינה יש נמל תעופה ובקיץ 2023 היו אליה טיסות ישירות מישראל. ב-2024 בגלל המלחמה ו/או סיבות נוספות, אין טיסות ישירות (חבל!). 

יואנינה נמצאת במרכזו של מחוז אפירוס: מערבית לה נמצאים החופים הנהדרים של פארגה וסיבוטה; דרומית ליואנינה נמצא חבל צומרקה. צפונית ליואנינה נמצאים כפרי זגוריה. ובמזרח: העיירה ההררית מצובו ומנזרי מטאורה. 

על אף המיקום המושלם הזה כביכול, יואנינה פחות מתאימה לשמש כבסיס לטיול כוכב בכל מוקדי העניין הנהדרים הללו, מאחר שיהיו לכם נסיעות ארוכות מאוד (כשעה וחצי לכל כיוון, למעט זגוריה שמעט יותר קרובה).

מה אפשר לעשות ביואנינה?

צאו לשוטט ברחובות העיר העתיקה ולחקור את המרכז ההיסטורי של יואנינה: המרכז ההיסטורי הוא מבוך של רחובות מרוצפים, בתים מסורתיים ומסגדים מהתקופה העות'מאנית. ציון הדרך המפורסם ביותר הוא טירת יואנינה Castle of Ioannina, המבצר הביזנטי העתיק ביותר ביוון שעדיין מיושב. בין חומות הטירה תמצאו מוזיאונים, מסגדים ואת ארמון עלי פאשה, ביתו לשעבר של עלי פאשה, ששלט באפירוס בתחילת המאה ה-19.

בקרו באגם פמבוטידה Lake Pamvotida היפה, תוכלו לצאת לשייט באגם, לבקר באי שבאמצע האגם, או פשוט להירגע על שפת האגם וליהנות מהנוף.

אם אתם בעיר שווה לבקר במערה Perama Cave.

גלו את המטבח המקומי והתרבות התוססת: לעתים קרובות מתקיימים בעיר קונצרטים, הצגות תיאטרון ואירועים אחרים. כמו כן, ישנם מספר מוזיאונים בעיר, ביניהם המוזיאון הארכיאולוגי של יואנינה ומוזיאון הפולקלור.

האם להישאר ללון ביואנינה?

לשיקולכם. תוכלו לסוע מצומרקה לזגוריה ורק לעצור לביקור ביואנינה. תוכלו גם להשאר לישון בה לילה אחד (או יותר). החליטו לפי מספר ימי הטיול שיש לכם ולפי טעמכם (מי שאוהב בילוי עירוני, לצאת בערב לטייל בין עשרות מסעדות ובתי קפה, יהנה מיואנינה מאוד).

מהאגם ביואנינה אפשר להפליג לאי הקטן

בסיס שלישי: כפרי זגוריה

זגוריה, על כפריה הקטנים, היא הלב של צפון יוון ההררית. זהו אזור קסום, שיפתיע אתכם בנופיו, סגנונו ובאווירה המיוחדת. יש המון מה לעשות בזגוריה ואפשר למלא כמה ימי טיול נפלאים. בין השאר תטיילו לאורכו של נהר הווידומטיס הצלול, תבקרו בתצפיות מדהימות על קניון ויקוס, תטיילו בין הגשרים העתיקים ותיהנו מהשקט והאווירה של הכפרים הקטנים.

בזגוריה יש רפטינג נהדר ויחסית נינוח על נהר הוידומטיס, אל תשכחו לשריין מראש את הפעילות עם חברת ויה-נטורה או עם חברת טרקינג הלאס  או עם חברת אלפין זון. כל החברות מקצועיות וידידותיות.

נהר הוידומטיס המרהיב. מספר אפשרויות למסלולי הליכה וגם רפטינג

מנזרי מטאורה

מנזרי מטאורה הם אחד מיעדי התיירות הפופולריים ביותר ביוון. המנזרים בנויים על גבי עמודי סלע תלולים ומציעים נוף נפלא. אל תחמיצו ביקור באזור. 

המנזרים הראשונים נבנו במאה ה-14 ע"י נזירים שביקשו מקלט מהפולשים העות'מאנים. הנזירים השתמשו ברשתות וסולמות כדי לטפס על הצוקים ולבנות את המנזרים. ישנם כיום שישה מנזרים פעילים שניתן לבקר בהם.

האם להישאר ללון באזור?

זה תלוי בכם. יש המגיעים למנזרים, מצלמים, אולי גם מסיירים באחד מהם וממשיכים הלאה. ויש המעבירים לילה באזור, צופים במנזרים בשקיעה מאחת התצפיות המרשימות, נהנים ממסלול הליכה וכו'. אם עונת הביקור שלכם מתאימה למסלולי הליכה (מחוץ ליולי אוגוסט) אני ממליצה לכם על לילה באזור. 

ליד מנזרי מטאורה ישנן שתי עיירות: העיירה קסטרקי (Kastraki) והעיירה קלמבקה (Kalabaka). בכפרים האלה יש מספר חנויות ומסעדות והם מקום טוב לשהות בהם אם אתם מתכננים לבקר במנזרים. למבחר מלונות באזור מטאורה.

הגעה ונסיעות

אם לא תשארו ללון במטאורה, קחו בחשבון יום נסיעות ארוך יחסית מכפרי זגוריה ועד חצי האי פיליון. מהכפר מונודנדרי למשל שבזגוריה ועד העיר וולוס שבכניסה לפיליון מפרידים 4 שעות נסיעה רצופה. מנזרי מטאורה נמצאים פחות או יותר באמצע הדרך.

מטאורה

בסיס רביעי: חצי האי פיליון

חצי האי פיליון הוא חצי אי הררי הממוקם במחוז תסליה. זוהי פנינה נסתרת הבולטת בין הים האגאי למפרץ פגסטיק, ויוצרת נוף מגוון של חופים, יערות והרים.

הכניסה לפיליון עוברת דרך עיר הנמל וולוס Volos. בפיליון יש שפע של כפרים מסורתיים. כמה מהכפרים היפים ביותר כוללים את מיליס Milies, פורטריה Portaria ומקריניצה Makrinitsa. 

חופים מדהימים: הצד המזרחי של פיליון מציע כמה מהחופים היפים ביותר של יוון. חופים פופולריים כוללים את מילופוטמוס Milopotamos, פקיסטרה Fakistra ואגיוס יואניס Agios Ioannis.

הצד המערבי מציע חופשה יותר רגועה, מתאים יותר עם ילדים קטנים.

פליון הוא מקום מוריק מאוד, עם שפע יערות, מעיינות, גאיות ונחלים. הנחלים הרבים הם חלק מרכזי ביופיו של האזור.

איך לבחור מיקום לינה

בגדול האזור המערבי נחשב רגוע יותר מהמזרחי: הקרבה לעיר הגדולה וולוס, הכבישים פחות מתאגרים, הים יותר רגוע. בעיני אזור זה עדיף, ובפרט למשפחות עם ילדים קטנים.

הצד המזרחי יותר מאתגר: כבישים תלולים וצרים יותר, אבל גם הנופים יותר דרמטיים.  

יש הבוחרים לפצל את הלינה לשני בסיסים אחד במערב ואחד במזרח; זה אפשרי, אך אני ממליצה לכם לבחור מיקום אחד ללינה וממנו לטייל.

אם אתם מטיילים מחוץ לעונת התיירות, אני ממליצה לכם להתמקם בצד המערבי או בעיירות ההרריות פורטריה (שיש לה היצע נהדר של מלונות בוטיק) והסביבה.

Greek scenic fishing village of Damouchari in Pilio

חזרה לאתונה וטיסה ארצה

אם סיימתם את הטיול שלכם בחצי האי פיליון, אתם תהיו במרחק של כשלוש וחצי / ארבע שעות נסיעה מאתונה.

ככל שאתם טסים בטיסת בוקר, כדאי להגיע לאתונה ערב לפני הטיסה ולא להסתמך על נסיעות ארוכות בשעות הבוקר המוקדמות. 

אם הטיסה היא טיסת צהרים ואתם יכולים ללון שעתיים ומעלה מנמל התעופה, תוכלו להעביר את הלילה האחרון של הטיול בעיירה Kamena Vourla.

כמה הערות למסלול ולתכנון:

התוכנית המוצעת כאן בפוסט מותאמת למסלול של שבועיים היוצא מאתונה. זוהי התוכנית המתאימה למי שמתכננים חופש קיץ ארוכה ומפנקת. 

מי שרוצה להוסיף עוד מסלולי הליכה על חשבון החופים, יכול להוסיף עוד לילה בצומרקה, לילה או שניים ביואנינה, וכן לילה במטאורה או מצובו.

אם עומדים לרשותכם 10 ימים אני ממליצה לכם לחלק כך את המסלול:
בעונת הקיץ: פארגה 3 לילות, זגוריה 3 לילות, פיליון 4 לילות.
בעונות מעבר: וותרו על פארגה (העונה מתחילה בה רק בחודש מאי עד סוף ספטמבר), ובקרו בצומרקה, זגוריה, יואנינה ופיליון. 

אם לרשותכם רק שבוע ימים: צריך לצמצם את אזורי הטיול, אפשר לטייל בפיליון, מטאורה וזגוריה. או בצומרקה, זגוריה ופארגה. 

יש עוד אפשרויות לטיול בצפון יוון?

בוודאי. המסלול המוצע כאן בפוסט הוא רק אפשרות אחת. יוון היבשתית כוללת כל כך הרבה אזורים יפים, וההנאה מובטחת כמעט בכל אזור אליו תגיעו. למשל יש המעדיפים לשלב את לפקדה במקום פארגה או פיליון, יש המוותרים על צומרקה, יש המשלבים ביקור באי קורפו עם טיול במחוז אפירוס. ועוד לא דיברנו על הקסם של דרום יוון, הפלופונס, יעד נפלא שגם הוא מתחיל בטיסה לאתונה. לעוד התלבטויות, שאלות, הצעות ומידע אתם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק של טיוליסט "צפון יוון למשפחות".