טיול ביוון היבשתית הוא טיול של אווירה וחוויות. הטבע, הכפרים הקטנים, הטברנות המקומיות עם האוכל הטעים והמוסיקה היוונית, וכמובן גם המלונות וחווית הלינה.
בטיולים שלי ביוון הגעתי למלונות מקסימים, לרובם רציתי לשוב פעם נוספת.
אל תצפו למלונות פאר; הכפרים הקטנים והעיירות הם לא ממש המקום להתפנק במלונות ספא של 5 כוכבים. יש אומנם גם מעט מלונות מפוארים, אבל בעיקר תמצאו מלונות פשוטים ומשפחתיים.
זה לא אומר כמובן שצריך להתפשר על האיכות; להפך, במדריך זה אשתף אתכם בשיטה שלי לבחירת המלונות הכי טובים (וזולים) לחופשה או הטיול הבאים שלכם.
יש מגוון של דרכים ואתרים לאתר דרכם מלונות; והפעם אתמקד בחיפוש דרך אתר בוקינג BOOKING, שבעיני הוא נוח למטיילים ביוון ומאפשר להיחשף למגוון גדול של מקומות לינה.
החיפוש מורכב מ-3 שלבים:
ראשית: איתור מקומות מתאימים לפי פרמטרים שנגדיר בבוקינג
שנית: סינון התוצאות ובחירת המקום המתאים ביותר
שלישית: בדיקות חיוניות נוספות לפני ביצוע ההזמנה
אז בואו נתחיל.
שלב ראשון: הגדרת החיפוש בבוקינג
ראשית עלינו להגדיר את החיפוש באתר בוקינג כדי לצמצם את אלפי האפשרויות למקבץ של מלונות פוטנציאליים. לאחר מכן נסקור אותם אחד אחד ונבחר את זה שהכי מתאים לנו.
מובן שבשביל להתחיל את החיפוש אתם צריכים מסלול מאורגן יחסית לטיול שלכם. אי אפשר לבחור מקום לינה אם עוד לא תכננתם מסלול. איפה ישנים תלוי בראש ובראשונה בשאלה איפה רוצים לטייל, ולא להפך. לכן חשוב לפני שמתחילים להזמין ולשריין מלונות, שיהיה לכם תוואי מתוכנן יחסית של מסלול.
אחרי שהרכבתם תוכנית ראשונית של המסלול, כנסו לאתר בוקינג והקלידו במנוע החיפוש את התאריכים ומספר האנשים.
שימו לב: חשוב שתכניסו את מספר הילדים האמיתי ואת הגילאים שלהם. אל תשמיטו את הילד הצעיר מתוך הנחה שבטח תסתדרו. זה עלול לעורר קשיים וחבל. אנחנו מחפשים מלון שמתאים לכם בכל הפרמטרים, כולל במספר המיטות והמחיר הסופי.
דירוג 8 ומעלה - חובה!
עליכם להגדיר את מנוע החיפוש כך שיוצגו לכם רק מלונות שקיבלו דירוג 8 ומעלה ממטיילים. בפועל, אני כמעט תמיד מזמינה מלונות שקיבלו דירוג 9 ומעלה. אבל כדי לא לצמצם יותר מדי את החיפוש, אני בוחנת גם מלונות שקיבלו 8.5 ומעלה. פחות מ-8.5 אני לא ממליצה להזמין.
ארוחת בוקר כלולה
אומנם זו לא חובה, אבל מניסיוני זה מאוד מומלץ. אם אין לכם מגבלה של כשרות / אלרגיה / דיאטה מאוד ייחודית, אין לכם סיבה לקום בחופש שלכם בצפון יוון ולהתחיל לטגן חביתה. זה מבזבז זמן וזה גם לגמרי לא יוצא יותר זול. בנוסף, הרבה פעמים זו חלק מהחוויה והדרך הכי טובה להכיר ולחוות את התרבות המקומית.
לעיתים, מחוסר ברירה, אני מזמינה לינה ללא ארוחת בוקר. זה קורה בעיקר בהזמנות של הרגע האחרון, בהן אני לא מוצאת אפשרויות ראויות חלופיות; או שהפער במחיר הוא כל כך גבוה שזה לא מצדיק ואני מעדיפה להתפשר.
אני יכולה לומר שתמיד כשהזמנתי לינה ללא ארוחת בוקר, בבוקר התבאסנו. הכנו קצת כריכים לילדים ושתייה שקנינו בסופר ותכננו ארוחת צהריים מוקדמת, והכל טוב ויפה ואפשר להסתדר כך, אבל אין כמו להתחיל עם הבוקר עם ארוחת בוקר מגוונת, הילדים אוכלים ושבעים; ואח"כ גם אפשר לטייל עד שעות הצהריים המאוחרות בלי שאף ילד מתחיל להתלונן שהוא רעב…
ביטול בחינם
במאפייני החיפוש, מלכתחילה אני מגדירה את אופציית הביטול חינם כהכרחית. זה חובה, בעיקר אם אתם מזמינים מלון מראש. הזמנה ארוכת טווח שאין לה אופציה לביטול בחינם אין לבצע בשום מקרה. אני מראש מגדירה זאת במאפייני כדי להימנע ממצב בו מצאתי מלון מתאים אתפתה לשלם עכשיו ואחר כך מאלף ואחת סיבות יתכן שארצה לבטל או לשנות – וזה לא יתאפשר לי.
הגדרת התצוגה: מהמחיר הנמוך ומעלה
אחרי שהגדרתם את מאפייני החיפוש, אפשר לגשת לתוצאות. אם יש הרבה תוצאות, אני בוחרת שהתצוגה תהיה לפי דירוג אורחים. כלומר המלון שקיבל את הדירוג הכי גבוה מהאורחים יופיע ראשון.
אפשר גם לסמן תצוגה מהמחיר הנמוך ביותר ומעלה. כברירת מחדל, בוקינג מציעה לכם בראש הרשימה את המלונות המועדפים עליהם, אבל אני רוצה לראות מה הכי זול.
אפשר להתחיל להציץ ברשימה, ולסמן את מה שאהבתם.
והנה הגענו לחלק השני של המדריך שלנו, בו נפרט איך מסננים את תוצאות החיפוש.
שלב שני: סינון התוצאות ובחירת המקום המתאים ביותר
כעת הגענו לשלב הכי קשה: סינון המלונות הפחות מתאימים.
את רשימת התוצאות אנו נמיין על פי המחיר מהזול ליקר (או לפי דירוג האורחים) ונתחיל לעבור על האפשרויות.
עברו לתצוגה על גבי מפה
חשוב לעבור לתצוגת מפה ולמקם את המלונות על גבי המפה. אתם תראו שהרבה פעמים מלונות מושקעים ומקסימים וזולים במיוחד, ממוקמים רחוק ממרכזי התיירות. צריך לחשוב היטב לפני שמזמינים האם זה מתאים לכם או לא (לפעמים זה מושלם, ולפעמים ממש לא).
עברו על התמונות וחפשו מצעים לבנים
אני עוברת על התמונות הכלליות שבעמוד המלון. חשוב לעבור על הצילומים של החדר הספציפי אותו אתם מתכננים להזמין. נסו להבין מהתמונות כיצד נראה החדר שהזמנתם. אם אתם מתרשמים מצילומי הסוויטה המדהימה אבל הזמנתם חדר בסיסי, צפויה לכם אכזבה. הסתכלו בצילומים של החדר אותו בכוונתכם להזמין.
מצעים לבנים משדרים ניקיון (רואים שאין כתמים) וזה ממש לא מקרי שבענף המלונאות מקובל להשתמש במצעים ומגבות לבנים. כשאני רואה חדרי מלון שיש בהם מצעים צבעוניים – אני עוברת מיד למלון הבא ברשימה.
אני גם די נרתעת מכיסויי מיטה מרופטים ומאובקים שעוברים מאורח לאורח ללא כביסה, זה מגעיל.
במלונות ברמת 4 כוכבים, לרוב בחורף תקבלו שמיכה בתוך ציפית ולא שמיכה חשופה.
חשוב לראות צילומים של חדר הרחצה
אם בין שלל התמונות של המלון לא מצאתם צילום של חדר הרחצה – קחו בחשבון שהוא כנראה ישן ולא אסתטי.
אני חושבת שחדר הרחצה הוא כמעט הפריט הכי חשוב במלון. מאחר שאם האורח נגעל להיכנס להתרחץ, זה מחבל בהנאה הכללית מהמקום. אני מקפידה לוודא שיש צילומים של חדר הרחצה ושהוא מזמין ונעים.
אם אין תמונות של חדר הרחצה – אני לרוב אוותר על המלון ואם ממש קשה לי לוותר, אקרא את כל הביקורות על המלון ואחפש מה כתוב על חדר הרחצה.
גסטהאוס מול מלון: יש באמת הבדל?
התשובה היא שבדרך כלל יש הבדל, אבל לא תמיד הוא משמעותי. בצפון יוון למשל ההבדל הוא לא גדול. מלונות וגסטהאוסים מקבלים דירוג דומה ממטיילים והתעריף שלהם ללילה הוא די דומה. כך שלא ניתן לפי הפרמטרים הללו להבדיל ביניהם.
ובכל זאת, ברוב המקרים גסטהאוס ירגיש יותר עממי (אותנטי? לעיתים זה דווקא נחמד); השירות יהיה פחות מוקפד, ואם אתם מצפים לעמדת קבלה מסודרת עדיף לכם לבחור במלון.
בטיול האחרון שלנו, באחד האזורים בצפון יוון פשוט לא הצלחתי למצוא מלון, הזמנתי גסטהאוס זול, לא בלי היסוס. בסופו של דבר החדר היה קטן ומאכזב (לעומת הצילומים), אבל השירות היה לבבי וחם, וארוחת הבוקר היתה משהו מיוחד. כך שיצאנו בתחושה חיובית. זה לא היה מלון ולגמרי הרגיש גסטהאוס (רועש יותר, למשל, ב-7 בבוקר מתחילה חדרנית לעבוד על החדרים שהתפנו ברעש גדול). אך זה לא פגם בהנאה שלנו. הכל שאלה של סגנון וציפיות.
כדאי לשים לב לתיאור המלון: למשל מלון שמוגדר בוטיק לרוב יהיה יותר יוקרתי ממלון שמוגדר “למשפחות”.
קראו את הביקורות ביסודיות
חשוב לקרוא ביקורות! כמעט תמיד, אם יש משהו שבדיעבד לא תאהבו במלון שבחרתם, זה הופיע כבר קודם בביקורות ויכלתם לדעת על כך.
אומנם לכל מטייל ציפיות שונות וחוויה שונה, אבל אין על חוכמת ההמונים. אני מתחילה תמיד מקריאת הביקורות מסודרות כפי שבוקינג מציגה לי אותן (לרוב מובלטות ביקורות חיוביות ומפורטות). אבל אז ממיינת את הביקורות גם לפי סדר כרונולוגי ובודקת מה חשבו המטיילים האחרונים. ולבסוף גם מסדרת את הביקורת מהציון השלילי ביותר ובודקת מה גרם לאורחים שלא נהנו מהמלון לתת לו דירוג גרוע.
אל תתחילו מיד מהביקורות הגרועות זה עלול להבריח אתכם וחבל. קודם בדקו מה טוב. עם זאת, תלונה על ניקיון שהיא לא חד פעמית – חד משמעית גורמת לי לפסול את המלון, גם אם מכל פרמטר אחר הוא נראה מושלם. אין כמו להגיע בערב עייף לתוך מקלחת שמגעיל להיכנס אליה.
ישנם מלונות שלמרות שיש להם מאות דירוגים, אין להם דירוג ממש שלילי והדירוג הכי נמוך שלהם הוא 7 או 8. זה מעיד משהו (טוב!) על איכות המלון.
חשוב לשים לב בהתרשמות מהדירוג על כמה אנשים מבוסס הציון. ציון 9.5 שנתנו 10 אורחים ממש לא שקול לציון דומה שמלון קיבל מ200 מטיילים (ומעיד על רף גבוה בהרבה ולאורך זמן).
אחרי כל התהליך הזה, סביר להניח שהצלחתם לאתר מלון אחד או שניים שנראים לכם הכי מתאימים
אבל חכו, אל תזמינו עדיין! יש עוד כמה דגשים קטנים אך חשובים שמפורטים מיד כאן בהמשך.
שלב שלישי: בדיקות חשובות לפני ביצוע הזמנה
כעת אנו מתקרבים לביצוע ההזמנה. אבל יש עוד כמה בדיקות חשובות שעליכם לערוך, על מנת שתוודאו שבחרתם במלון מוצלח במיוחד.
נגישות / מעלית / חנייה / גישה עם הרכב
אני לא אומרת שאתם חייבים לוודא מראש שיש מעלית וחניה נגישה במלון. בעיירות קטנות אין מעלית ברוב המקומות ובחלקם הגישה עם הרכב היא לא ממש נוחה. אבל זה בהחלט משהו שצריך לקחת בחשבון אם הוא חשוב עבורכם.
אם חשוב לכם שתהיה מעלית, בדקו מה כתוב בתיאור המלון. ואם לא מצאתם – חפשו בתגובות מטיילים. כך גם לגבי החניה, בעיקר אם אתם מגיעים לאזור עירוני צפוף ובהחלט נדרש פתרון חנייה.
באזורים הכפריים בצפון יוון, לרוב אין בעיות חניה אבל כן ישנה לעיתים בעיית גישה. לדוגמה, מלון שממוקם בראש גבעה, והגישה עד לפתח המלון עוברת בדרך עפר תלולה וצרה של כמה מאות מטרים ודורשת מיומנות בנהיגה ובטחון.
אם אתם עם ילדים קטנים, כדאי לבחור מלון שבקרבתו יש מסעדות
במידה והגעתכם למלון מתוכננת לשעת ערב או לילה, רצוי שיהיו בקרבתו מסעדות או אפשרויות בילוי. באזורים כפריים, חשוב לי שתהיה לפחות מסעדה אחת מתאימה שנוכל לצאת אליה בערב. אם אין והמקום ממוקם במקום מבודד, צריך לוודא שיש במלון מסעדה שתהיה פתוחה.
אגב כך אפשר גם לצאת בערב רגלית לבילוי, ליהנות משתיית אלכוהול (לא נוהגים).
בחלקים מיוון היבשתית (לא רק בצפון) הכבישים מפותלים והרריים, לא תמיד בטוח לסוע בהם בחשיכה.
בעונת מעבר חשוב עוד יותר לבדוק
בחירת מקום לינה שיש לצדו לפחות טברנה אחת מומלצת ופעילה, תשדרג מאוד את ההנאה שלכם מהטיול. זה יאפשר לכם להאריך את יום הטיול שלכם, כי לא תצטרכו לסיים את ארוחת הערב לפני החושך ולהספיק לחזור למלון אלא תוכלו לחזור למלון לקראת השקיעה ואז להתארגן ולצאת לבילוי.
על אחת כמה וכמה שזה נכון בחורף ובעונות מעבר בהן מחשיך מוקדם. כך אפשר לחזור לאזור הלינה לפני החשיכה, ולצאת ברגל או בנסיעה קצרה בעיירה עצמה, לטברנה לארוחת ערב.
איך יודעים אם מסעדה מסוימת פעילה בעיקר אם אתם מטיילים מחוץ לעונה? בגוגל ניתן לראות את הביקורת על המסעדה ולהציג אותן לפי סדר כרונולוגי. לפעמים תראו שיש ביקורת מהיום או אתמול, וזה בהחלט מעיד שהמסעדה פעילה. יחד עם זאת קרה לי שהגעתי למקום מסוים ומסעדה שסימנתי לי, לא היתה פעילה. כך שאם אתם בוחרים עיירה מסוימת ללינה ויש בה רק מסעדה אחת, ודאו שהיא תהיה פתוחה במהלך הביקור שלכם או חפשו מקום לינה אחר.
האם צריך לחשוש כשהמחיר המבוקש נמוך מדי?
התשובה בגדול היא לא, אבל צריך לנסות להבין מדוע המחיר נמוך. אולי המלון חדש ובעליו רוצים לצבור ביקורות חיוביות? אולי המלון צבר כמה חוות דעת שליליות והוריד מחיר? או שהוא ממוקם באזור בעייתי ולא נגיש ולכן מבוקש מחיר נמוך? ואולי זה בכלל לא מחיר נמוך אלא שההזמנה מבוצעת ברגע האחרון כשנשארו בעיקר מחירים יקרים? יש הרבה מאוד סיבות אפשריות למחיר נמוך.
ערכו לכם קובץ מסודר עם פרטי ההזמנות
זהו, אחרי שצלחתם את כל השלבים האלה, סביר להניח שהצלחתם לבסוף למצוא את המלון המושלם עבורכם ואפשר לבצע הזמנה.
אני ממליצה לכם להכין לכם קובץ מסודר ובו פרטי ההזמנות. בקובץ רשמו לפי הסדר את המלונות בהם תלונו, המחיר שהתחייבתם לשלם, אמצעי התשלום (אם יש לכם כמה כרטיסי אשראי, באיזה מהם שילמתם) ואת מועד החיוב. לפעמים אפשר בעת ביצוע ההזמנה לקבל עוד הנחה קטנה של כ-5%, בכפוף להסכמה לשלם עבור הלינה לפני מועד הצק אין. לרוב החיוב מתבצע בתאריך בו כבר אין אפשרות לביטול חינם, כך שזה עשוי להיות משתלם.
דף הבית » תכנון טיול » בחירת מלונות